BIG BROTHER AWARDS 2017
13/10/17 - KVS BRUSSEL
MEER INFORMATIE KOMT ER SNEL AAN!

OVER BBA

De Big Brother Awards worden jaarlijks uitgereikt aan een persoon, bedrijf, overheidsinstelling of voorstel dat persoonlijke privacy schendt. De prijs ontleent zijn naam aan de totalitaire leider Big Brother uit het boek 1984 van George Orwell.

In Vlaanderen worden de Big Brother Awards uitgereikt door de Liga voor mensenrechten i.s.m. enkele partners actief in het ‘privacyveld’. Zowel het brede publiek als een professionele jury buigen zich over een shortlist van genomineerden aangedragen door de organisatoren.

Waarom BBA's? Privacy is een fundamenteel mensenrecht dat vandaag meer dan eens met de voeten getreden wordt en vaak, al dan niet vrijwillig, te grabbel wordt gegooid. Vanuit onze missie vinden we het als Liga voor Mensenrechten een absolute prioriteit om dit thema meer in de spotlights te plaatsen.

Voorafgaand aan de uitreiking van de awards vinden er debatten plaats waar de nominaties stevig bediscussieerd worden. Tijdens deze 'privacysalons' worden zowel een voor- als tegenstander aan het woord gelaten onder leiding van een moderator. Er is zeker ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Het volledige programma vind je hier.

Partners

Deze editie werd mogelijk gemaakt door een constructieve samenwerking tussen deze partners:

Jouw mening telt

Hoe denk jij over privacy?